Prosztata hőkezelés

Prosztata hőkezelése :: Dr. Koncz Pál - InforMed Orvosi és Életmód portál :: prosztata

Hogyan zajlik a TUMT kezelés?

Már Kiskunfélegyházán is elérhető a prosztata-hőkezelés Egészségügy A termoterápia alkalmazásáról dr. Járomi Péter urológus szakorvos számolt be részletesen lapunknak. A tizenéves A partnerek prosztatitis következményei rendelkező prosztata-hőkezelés, amelyet néhány éve már Kecskeméten is alkalmaznak, most Kiskunfélegyházán is elérhető lesz az egynapos sebészeti ellátás keretei között.

A beavatkozás, amely különösebb előkészítést nem igényel, ambulánsan elvégezhető — mondta el dr.

prosztata hőkezelés

Járomi Péter adjunktus. A magasabb hőmérséklet hatására úgynevezett szöveti elhalás jön létre, a területen kialakul egy steril gyulladás, melyet miután a szervezet felszámol, a prosztata méretének csökkenését érjük el — ismertette a terápia lényegét a szakorvos.

A termoterápiával jó eredményeket lehet elérni a kezelésre nem reagáló prosztata gyulladás esetében is.

prosztata hőkezelés

A beavatkozás előtt szükséges egy urológiai vizsgálat annak eldöntésére, hogy a termoterápia alkalmas-e az adott probléma kezelésére. Tapintással és ultrahanggal előzőleg megvizsgáljuk a prosztatát és a húgyhólyagot. A vizsgálat azért is szükséges, mert a középlebeny típusú prosztata megnagyobbodás esetében nem hatásos a kezelés, mivel a mikrohullámú sugarak a középlebenyeket nem érik el.

Ezekben az esetekben műtét jön számításba — tudatta az urológus, hozzátéve, hogy véralvadásgátló kezelés alatt álló betegeknél is elvégezhető a kezelés, de abban az esetben a gyógyszer szedését időlegesen módosítani szükséges.

A beteg csupán annyi kellemetlenséget érez, mint egy katéterezés kapcsán.

 • Prosztata mikrohullámú kezelés, termoterápia TUMT előtti kivizsgálás, tanácsadás Prosztata mikrohullámú kezelés, termoterápia TUMT előtti kivizsgálás, tanácsadás A prosztata hőkezelés ambulánsan végezhető eljárás, mely a megnagyobbodott, illetve gyulladt proszatat által okozott tüneteket enyhíti.
 • Hőkezelés a prosztatagyulladás kezelésében vélemények.
 • Bph vs prostate cancer dre
 • A prosztatitis betegség jele a férfiakban
 • Prosztata húgycsövön át történő hőkezelése (Thermoterápia, TUMT) | Urológiai klinika
 • Mi a prostatitis és mennyire veszélyes
 • Hőterápia a prosztatagyulladás kezelésében, Vényköteles prosztatagyulladás elleni gyógyszer

A beavatkozásra nem kell éhgyomorra érkezni, és mindössze néhány óra elteltével a beteg hazatávozhat. Ebben az esetben gyógyszeres kezelést alkalmazunk a gyulladás megszüntetésére.

 • Milyen veszélyekkel kell számolni kezelés nélkül?
 • Hőkezelés prosztata adenoma költsége Hőkezelés prosztata adenoma költsége A prosztata adenómát időskorúak férfi betegségének tekintik.
 • Hogyan kezeli az andrológusokat a prosztatitist
 • Tumt kezelés
 • Hőkezelés a prosztatagyulladás kezelésében vélemények - A prosztatagyulladás okai 50 év után
 • A prosztatitis díja
 • Prosztata hőkezelése :: Dr. Koncz Pál - InforMed Orvosi és Életmód portál :: prosztata

A legtöbbször azonban az a tapasztalat, hogy szép lassan megindul a javulás, s az első kontrollon, a beavatkozás után egy hónappal a betegek már javulásról számolnak be.

A kezelés eredményeképpen a későbbiekben fel lehet függeszteni a gyógyszeres kezelést, hosszabb távon pedig elkerülhetjük a műtétet, mellyel szemben prosztata hőkezelés termoterápia jóval kisebb megterhelést jelent a betegeknek. Prosztata megnagyobbodás esetén az egyszeri kezelés egy, kettő, vagy akár három évre is megoldja a problémát.

prosztata hőkezelés

Ha a betegnek nem teljesen szűnnek meg a panaszai, akkor a kezelést meg lehet ismételni akár egy-másfél év múlva. Gyulladásnál — mely felnőtt férfikorban bármikor kialakulhat —, gáttáji fájdalom, alhasi panaszok, merevedési problémák fordulnak elő. Ezért is fontos az időben történő szakorvoshoz fordulás. Mivel minden korosztálynak megvannak a maga jellemző betegségei, ezért az urológiai szűrés nem életkorhoz prosztata hőkezelés.

Ezzel kiszűrhető a heredaganat, a prosztata megnagyobbodás, de ilyenkor megvizsgáljuk a veséket és a hólyagot is.

prosztata hőkezelés

A prosztata-hőkezelés havonta egy alkalommal érhető el a kiskunfélegyházi városi kórházban, melynek igénybevételére dr. Járomi Péter urológus szakorvos ad javaslatot a kórház urológiai szakrendelésén.

prosztata hőkezelés

Lehet, hogy érdekel