Prosztatit kérdőív, Prosztata teszt

Prosztata-PSA gyorsteszt

Prosztatit kérdőív

Prosztata teszt A prosztata betegségek tüneteit felmérő nemzetközi pontrendszer IPSS A prosztata betegségei okozta vizelési panaszok felmérése céljából egy a klinikai gyakorlatban is jól használható kérdőívet szerkesztettek.

Ebben a vizelési panaszok megítélése hét kérdésre adott válasz alapján történik. A kérdéses tünet súlyosságát 0-tól 5-ig pontozzák, így végül a teljes pontszám között lehet.

Prosztatit kérdőív

Amennyiben az összpontszám a 7-et meghaladja érdemes a szakorvosi vizsgálat és véleményalkotás. Prosztatit kérdőív kérdések egymás után következnek. Amint egy kérdésre megjelöli az Önre jellemző válaszopciót, a rendszer automatikusan megmutatja a következő kérdést.

Prosztatit kérdőív

Az utolsó kérdésre adott válasz megjelölésével pedig automatikusan megmutatjuk a teszt ereményeit. A kiértékeléshez minden kérdésre válaszolni kell! Milyen gyakran érezte úgy az elmúlt hónapban, hogy a vizelés befejeztével nem sikerült teljesen kiürítenie húlyagját?

Prosztatit kérdőív

Egyszer sem Kevesebbszer, mint az esetek felében Körülbelül az esetek felében Több mint az esetek felében Szinte mindig.

Lehet, hogy érdekel